Babeczki z jabłkami

W końcu maltretuje moją nową foremkę. Pogłębiam moje umiejętności babeczkowe :) Niesamowite jak w szybki sposób, w ciągu 30 minut mamy doskonały dodatek do przed południowej i po południowej kawy :) Robi się je w mgnieniu oka i są przepyszne!

Babeczki z jabłkami


 
Składniki:
2 szklanki mąki
łyżeczka cynamonu
szklanka cukru
1,5 proszku do pieczenia
szklanka jogurtu naturalnego
jajko
pół szklanki oleju rzepakowego
dwa starte jabłka 


Przygotowanie:
Osobno wymieszać suche i mokre składniki. Do suchych dodać mokre i wymieszać, najlepiej łyżką. Nakładamy ciasto do foremki wyłożonej papierem do pieczenia, pieczemy w temperaturze 175 stopni przez 25 minut. Smacznego!





Share this:

, , , , , ,

CONVERSATION

3 komentarze:

  1. chętnie porwałabym taką babeczkę ;-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Wyglądają bardzo smakowicie :). Nie ma chyba lepszego dodatku do takiej kawy niż dobra babeczka, no może poza bajaderką ;).

    OdpowiedzUsuń
  3. Pięknie wyszły :) Ostatnio sama wpadłam w muffinkowy szał pieczenia. :D

    OdpowiedzUsuń