Brownie czekoladowe z czerwoną porzeczką
Dużo planów, mało sił na ich realizację. Może się polepszy, a może popieprzy... Zobaczymy.
Na pewno weekend będzie intensywny, a wczoraj był dzień czekolady! Popełniłam ciacho, typowego zakalca a co mi tam ;) Brownie pełne czekolady z czerwoną porzeczką, do smaku dodałam jeszcze serek waniliowy. Trochę wierzch się przypalił, bo zapomniałam wieczorem, że piekę ciasto - nie ważne, wyszło pyszne! :)
Brownie czekoladowe z czerwoną porzeczką
Składniki:
2 szklanki mąki pszennej
3 jajka
3/4 szklanki cukru
100g mlecznej czekolady
100g gorzkiej czekolady
400g serka waniliowego
1/4 szklanki oleju
Przygotowanie:
Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy cukier i jajka. Miksujemy na wolnych obrotach, a następnie dodajemy serek waniliowy i ponownie miksujemy. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, odstawiamy aby przestygła. Do masy dodajemy olej i ponownie miksujemy. Kiedy składniki się połączą dodajemy czekoladę i miksujemy krótko ostatni raz, aby ciasto się tylko wymieszało. Wylewamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia, na wierzchu układamy czerwoną porzeczkę. Wstawiamy do piekarnika na ok. 35-45 minut. Studzimy, posypujemy cukrem pudrem. Smacznego!
Z tą porzeczką to super pomysł;))
OdpowiedzUsuńniestety nie lubię Brownie, w ogóle wszelkich zakalcowatych ciast.
OdpowiedzUsuńUwielbiam browenie. Pewnie jak większość osób. A dodatek owoców czyni je jeszcze smaczniejszym. Dobry pomysł na dodanie porzeczek :)
OdpowiedzUsuńDobry zakalec nie jest zły;)
OdpowiedzUsuńAle to ciacho musi być pyszne, smak czekoladowy i kwaśna porzeczka :-)
OdpowiedzUsuńI ten idealny, wilgotny środek, musiało być pyszne<333
OdpowiedzUsuńZakalec też ma smak, trzeba być tylko koneserem :)
OdpowiedzUsuńSuper połączenie smaków :) A ciasto mimo to i tak na pewno jest pyszne.
OdpowiedzUsuńZa dawno brownie nie jadłam! :)
OdpowiedzUsuńOoo ale pyszności! Duża ilość czekolady to coś dla mnie :D
OdpowiedzUsuńCzekolada i porzeczka! Moje ulubione smaki.
OdpowiedzUsuńCudowny placek!
Czekolada i porzeczka! Moje ulubione smaki.
OdpowiedzUsuńCudowny placek!
Ostatnio widzę dużo czerwonej porzeczki w wypiekach - chyba się zaraziłąm i tezż ją wykorzystam. Cudowne ciasta - jak zawsze:)
OdpowiedzUsuńdawno nie robiłam czekoladowego ciasta pyszneee to Twoje
OdpowiedzUsuńJa brownie po prostu uwielbiam, a porzeczka to fajny dodatek! :)
OdpowiedzUsuńprostozpiekarnika.blogspot.com
lubię takie zakalce :D !
OdpowiedzUsuńPorzeczka na topie - pycha!
OdpowiedzUsuńAle zbite! Dla mnie perfekcyjne :)
OdpowiedzUsuńCiekawe i na pewno smaczne połączenie :)
OdpowiedzUsuńWygląda baaardzo smakowicie. Pozdrawiam Madziu :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam brownie.
OdpowiedzUsuńnie jadłam ciasta z porzeczką, ciekawy pomysł:)
OdpowiedzUsuńSłodkie i kwaśne smakołyki, tak jak lubię.
OdpowiedzUsuńAż ślinka cieknie do takiego cuda :) wygląda smakowicie :)
OdpowiedzUsuńBrownie z dodatkiem porzeczki musi smakować jeszcze lepiej! Bardzo podoba mi się ta wersja :)
OdpowiedzUsuńBardzo apetycznie się prezentuje no i pyszne musi być z tą porzeczką :)
OdpowiedzUsuńDawno nie jadłam, ani nie robiłam brownie, muszę to nadrobić, bo mi smaka narobiłaś :)
OdpowiedzUsuńPorzeczka świetnie pasuje do tego ciasta... :-)
OdpowiedzUsuńale to brownie musiało być przepyszne mniam
OdpowiedzUsuńoj dałabym sie namówić na duży kawałek takiego"zakalca" :)
OdpowiedzUsuńWspaniałe połączenie czekolady i porzeczki !
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
Uwielbiam brownie a z porzeczką musi smakować rewelacyjnie :D
OdpowiedzUsuńpyszności :)
OdpowiedzUsuńbrownie lubimy w każdej postaci :) mniam
OdpowiedzUsuńMi takie ciasta bardzo pasują :)
OdpowiedzUsuńSmak jest najważniejszy:) Lubię połączenie czekolady i kwaskowatych owoców. To zawsze się sprawdza.
OdpowiedzUsuńoj, najważniejsze, że było smaczne:)
OdpowiedzUsuńUwielbiam brownie, kocham wszystkie mocno czekoladowe ciasta. Intryguje mnie ta porzeczka, na pewno fajnie przełamuje słodycz. Muszę spróbować :)
OdpowiedzUsuń