Brownie czekoladowe z czerwoną porzeczką

Dużo planów, mało sił na ich realizację. Może się polepszy, a może popieprzy... Zobaczymy.
Na pewno weekend będzie intensywny, a wczoraj był dzień czekolady! Popełniłam ciacho, typowego zakalca a co mi tam ;) Brownie pełne czekolady z czerwoną porzeczką, do smaku dodałam jeszcze serek waniliowy. Trochę wierzch się przypalił, bo zapomniałam wieczorem, że piekę ciasto - nie ważne, wyszło pyszne! :)

Brownie czekoladowe z czerwoną porzeczką



Składniki:
2 szklanki mąki pszennej
3 jajka
3/4 szklanki cukru
100g mlecznej czekolady
100g gorzkiej czekolady
400g serka waniliowego
1/4 szklanki oleju

Przygotowanie:
Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy cukier i jajka. Miksujemy na wolnych obrotach, a następnie dodajemy serek waniliowy i ponownie miksujemy. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, odstawiamy aby przestygła. Do masy dodajemy olej i ponownie miksujemy. Kiedy składniki się połączą dodajemy czekoladę i miksujemy krótko ostatni raz, aby ciasto się tylko wymieszało. Wylewamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia, na wierzchu układamy czerwoną porzeczkę. Wstawiamy do piekarnika na ok. 35-45 minut. Studzimy, posypujemy cukrem pudrem. Smacznego!




Share this:

, , , , , , , ,

CONVERSATION

38 komentarze:

  1. Z tą porzeczką to super pomysł;))

    OdpowiedzUsuń
  2. niestety nie lubię Brownie, w ogóle wszelkich zakalcowatych ciast.

    OdpowiedzUsuń
  3. Uwielbiam browenie. Pewnie jak większość osób. A dodatek owoców czyni je jeszcze smaczniejszym. Dobry pomysł na dodanie porzeczek :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Dobry zakalec nie jest zły;)

    OdpowiedzUsuń
  5. Ale to ciacho musi być pyszne, smak czekoladowy i kwaśna porzeczka :-)

    OdpowiedzUsuń
  6. I ten idealny, wilgotny środek, musiało być pyszne<333

    OdpowiedzUsuń
  7. Zakalec też ma smak, trzeba być tylko koneserem :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Super połączenie smaków :) A ciasto mimo to i tak na pewno jest pyszne.

    OdpowiedzUsuń
  9. Za dawno brownie nie jadłam! :)

    OdpowiedzUsuń
  10. Ooo ale pyszności! Duża ilość czekolady to coś dla mnie :D

    OdpowiedzUsuń
  11. Czekolada i porzeczka! Moje ulubione smaki.
    Cudowny placek!

    OdpowiedzUsuń
  12. Czekolada i porzeczka! Moje ulubione smaki.
    Cudowny placek!

    OdpowiedzUsuń
  13. Ostatnio widzę dużo czerwonej porzeczki w wypiekach - chyba się zaraziłąm i tezż ją wykorzystam. Cudowne ciasta - jak zawsze:)

    OdpowiedzUsuń
  14. dawno nie robiłam czekoladowego ciasta pyszneee to Twoje

    OdpowiedzUsuń
  15. Ja brownie po prostu uwielbiam, a porzeczka to fajny dodatek! :)

    prostozpiekarnika.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  16. Ale zbite! Dla mnie perfekcyjne :)

    OdpowiedzUsuń
  17. Ciekawe i na pewno smaczne połączenie :)

    OdpowiedzUsuń
  18. Wygląda baaardzo smakowicie. Pozdrawiam Madziu :)

    OdpowiedzUsuń
  19. nie jadłam ciasta z porzeczką, ciekawy pomysł:)

    OdpowiedzUsuń
  20. Słodkie i kwaśne smakołyki, tak jak lubię.

    OdpowiedzUsuń
  21. Aż ślinka cieknie do takiego cuda :) wygląda smakowicie :)

    OdpowiedzUsuń
  22. Brownie z dodatkiem porzeczki musi smakować jeszcze lepiej! Bardzo podoba mi się ta wersja :)

    OdpowiedzUsuń
  23. Bardzo apetycznie się prezentuje no i pyszne musi być z tą porzeczką :)

    OdpowiedzUsuń
  24. Dawno nie jadłam, ani nie robiłam brownie, muszę to nadrobić, bo mi smaka narobiłaś :)

    OdpowiedzUsuń
  25. Porzeczka świetnie pasuje do tego ciasta... :-)

    OdpowiedzUsuń
  26. ale to brownie musiało być przepyszne mniam

    OdpowiedzUsuń
  27. oj dałabym sie namówić na duży kawałek takiego"zakalca" :)

    OdpowiedzUsuń
  28. Wspaniałe połączenie czekolady i porzeczki !
    Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  29. Uwielbiam brownie a z porzeczką musi smakować rewelacyjnie :D

    OdpowiedzUsuń
  30. brownie lubimy w każdej postaci :) mniam

    OdpowiedzUsuń
  31. Smak jest najważniejszy:) Lubię połączenie czekolady i kwaskowatych owoców. To zawsze się sprawdza.

    OdpowiedzUsuń
  32. oj, najważniejsze, że było smaczne:)

    OdpowiedzUsuń
  33. Uwielbiam brownie, kocham wszystkie mocno czekoladowe ciasta. Intryguje mnie ta porzeczka, na pewno fajnie przełamuje słodycz. Muszę spróbować :)

    OdpowiedzUsuń