Ciasteczka serowe z białą czekoladą

Intensywny weekend. Dużo się działo... integracja w pracy (było sympatycznie i miło :)), otwarcie mistrzostw świata siatkówki na narodowym i zlot audi w Radzyniu. Jestem padnięta, ale i zadowolona :)

Zobaczyłam je u Kaś i nie mogłam się powstrzymać. Wyglądały cudownie, a ja bardzo chciałam poczuć smak kruchego ciasta i serka. Wyszły cudowne! Zrobię jeszcze na pewno nie raz :) Polane białą czekoladą... rozpływały się w ustach :)

Ciasteczka serowe z białą czekoladą


Składniki:
400 g mąki pszennej
250 g sera twarogowego (jak na sernik)
kostka margaryny "Kasia"
50 g cukru pudru
pełna łyżeczka proszku do pieczenia
150g białej czekolady

Przygotowanie:

Wszystkie składniki zagnieść na jednolite i gładkie ciasto. Rozwałkowujemy na ok. 1-3 cm i wykrawamy ciasteczka. Ciastka układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez ok. 12-15 minut. Białą czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i polewamy nią ciasteczka. Smacznego!


Share this:

, , , , , ,

CONVERSATION

47 komentarze:

  1. domowe ciasteczka są najlepsze :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ja również jestem wielką fanką domowych ciasteczek:) Pycha!

    OdpowiedzUsuń
  3. Domowe ciasteczka są najlepsze :) Porywam kilka do kawusi ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. Jak ja dawno ciasteczek nie piekłam...

    OdpowiedzUsuń
  5. Muszę zanotować na święta:-)

    OdpowiedzUsuń
  6. Robię bardzo podobne, tyle że na słono - następnym razem muszę wypróbować z białą czekoladą.

    OdpowiedzUsuń
  7. Jakie fajne ciacha. Super przepis, pyszności :-)

    OdpowiedzUsuń
  8. Wygląda pysznie i bardzo zachęcająco :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Serowe ciasteczka mniam, a tu jeszcze z białą czekoladą, więc mniam razy dwa;-)

    OdpowiedzUsuń
  10. Wow nie robiłam jeszcze ciastek z sera twarogowego więc ogromnie mnie zaskoczyłaś. I moja ukochana biała czekolada <3

    OdpowiedzUsuń
  11. Mam nadzieję, że odchudzają ;) <3

    OdpowiedzUsuń
  12. Muszą cudownie chrupać i oczywiście świetnie smakować; )

    OdpowiedzUsuń
  13. Pyszne ciacha i fajne kształty :)

    OdpowiedzUsuń
  14. Wyglądają pysznie! Świetna jesienna przekąska:)

    OdpowiedzUsuń
  15. Uwielbiam piec ciasta, ciasteczka:) te domowe dużo lepiej mi smakują niż kupne :) ja najczęściej piekę owsiane :) jak już mój piekarnik zostanie naprawiony to pewnie zrobię ciastka z Twojego przepisu :)

    OdpowiedzUsuń
  16. zjadłabym... i oby poszły gdzie trzeba! :)

    OdpowiedzUsuń
  17. Dawni nie piekłam takich drobnych ciasteczek. A lubię pochrupać. Przepis ciekawy, ciasteczka pysznie wyglądają i kusisz mnie nimi :)

    OdpowiedzUsuń
  18. A ja bym jeszcze dodał trochę marcepanu... :D

    OdpowiedzUsuń
  19. Wyglądają pysznie, ostatni raz piekłam takie ciasteczka na święta, muszę przeprosić stolnicę i wałek.
    Pozdrawiam:)

    OdpowiedzUsuń
  20. Proste, ślicznie i z pewnością pyszne :)

    OdpowiedzUsuń
  21. O mniam, to musiało smakować wspaniale :) Uwielbiam takie maleńkie słodkości :)

    OdpowiedzUsuń
  22. przepis na ciastka ciekawy, ja bym je całe zanurzyła w polewie jednak :)

    OdpowiedzUsuń
  23. Zachwycałam się już nimi na facebooku, są urocze i smaczne z pewnością! :)

    OdpowiedzUsuń
  24. Nigdy takich nie robiłam, ale aż wołają, żeby ich spróbować! Muszą być przepyszne :)

    OdpowiedzUsuń
  25. Serowych jeszcze nie jadłam, ale takie ciacha to ja bym zjadła wszystkie. Uwielbiam takie kruche

    OdpowiedzUsuń
  26. Ładne ciasteczka :) Zawsze wraz z nadejściem jesieni zaczynam piec różne ich odmiany. W okolicach grudnia mam istne ciasteczkowe szaleństwo :P

    OdpowiedzUsuń
  27. Wspaniale wyglądają i na pewno tak smakują :)

    OdpowiedzUsuń
  28. Łał! kompletny odlot! nigdy nie jadłam takich rarytasów!

    OdpowiedzUsuń
  29. Pochrupałabym takie pyszotki :)

    OdpowiedzUsuń